تبلیغات
وبلاگ دبیر علوم مدرسه نمونه شهید رجایی و مدرس و امیر کبیر کوهبنان
با سلام به وبلاگ دبیر علوم مدرسه نمونه شهید رجایی ,مدرس وآزادگان کوهبنان خوش آمدید . .لطفا در نظر سنجی شرکت کنید .باتشکر مدیر وبلاگ محمد محمدی

وبلاگ دبیر علوم مدرسه نمونه شهید رجایی و مدرس و امیر کبیر کوهبنان
تجربه بالاترازعلم است. خوش آمدید 
????? ???
نویسندگان
????? ???
نظر سنجی
کدام را بیشتر نیاز دارید






????? ???
لینک دوستان

شیر دیرتر تبدیل به ماست شده و هزینه خرید شیر پایین می آید. 2-ماست سفت تری را به شما تحویل میدهد.3-در وقت شما صرفه جوئی میشود.4-دانه های قارچ کفیر آسیب ندیده و ریز نمیشوند اما، کمی دیر تر تکثیر میشود.5- هنگام مسافرت کافی است که چند لایه پارچه ضخیم دور آن بپیچانید و در قسمت پائین یخچال یعنی درون جامیوه ای قرار دهید حداکثر 15 روز دیر تر ماست ترش میشود و کفیر ها فرصت بیشتری برای تغذیه و زنده ماندن دارند. .

قارچ کفیر سالم چه خصوصیاتی را باید داشته باشد:1-باید سفید و روشن و همیشه حتی بعد از شستشو دارای مواد لزج را داشته باشد و هنگام نگه داشتن در دست یا قاشق  رطوبت حاصل ار آب یا ماست گیس بکشد.2-تغییر رنگ ندهد.3 در طول یک ماه دو برابر حجم قبلی شده باشد یعنی 50 گرم قارچ کفیر در صورت استفاده هر روز از شیر تازه  حد اقل به 100 گرم برسد.4-در حالت عادی و قارچ آزاد در یک لیتر شیر کمتر از 24 ساعت شیر را تبدیل به ماست سفت کرده باشد.5-در صورت تغییر به رنگ صورتی در قسمتهایی از قارچ ضمن دارای بوی نامطبوع سبب خرد و ریز شدن هنگام بهره برداری از قارچ ها میباشد که باید قارچها دور ریخته شود و اقدام به تهیه قارچ جدید و سالم نمائید.

 سایر خواص مهم درمانی قارچ کفیر:افزایش طول عمر،رفع خستگی،جلوگیری از بیماری پوکی استخوان،درمان آلرژیها،درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپر اکتیویتی،سرشاراز ویتامین‌های گروه ب (مانند نیاسین،پیردوکسین واسید فولیک)،غنی از(کلسیم،فیبر و پروتیئن)،ممانعت کننده از اثر پرتودهی رادیولوژیک،باکتری‌ها و مخمرهای فعال در کفیر نسبت به ماست ارزش تغذیه‌ای بالاتری را فراهم می‌کند که به عنوان تغذیه تکمیلی برای زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود.از آنجایی که اندازه دلمه کفیر از ماست کوچک‌تر بوده لذا هضم راحت‌تری دارد.همچنین مخمرهای موجود در آن قادر به ساخت اسید فولیک بوده که کوآنزیم یک سری واکنش های حیاتی جهت رشد سلول ها است.کمبود اسید فولیک در خانم ها بویژه خانم های باردار شایع است.مهمترین خواص درمانی آن در مراکز تحقیقاتی معتبر دنیا به ثبت رسیده است .

طرز تهیه محصولات کفیر از جمله  دوغ کفیر و ماست کفیر در منزل :

1- جوشاندن شیر تازه پاستوریزه و سرد کردن آن(حتماً شیر را بجوشانید زیرا اگر دما پائین تر از 18 الی 20 درجه سانتیگراد باشد شیر قبل از تبدیل شدن و فراوری، شیر ترش و فاسد می‌گردد).

2- تهیه ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دهان گشاد درب دار( فلزی نباشد ).

3- برای تهیه 1 لیتر دوغ یا ماست کفیر میبایست 40 تا 50 گرم دانه های قارچ کفیر را به 1 لیتر شیر و در ظرف ترجیحا شیشه ای  ریخته و درب آنرا محکم بسته و درمحل کاملا تاریک مانند کمد آشپزخانه با دمای بین 18 تا 20 درجه سانتیگراد به مدت تقریبا بین 12 الی 18 و نهایت تا 24 ساعت قرار داد

4- پس از انجام مراحل فوق بایستی به قارچ اجازه دهید تا شیر را کاملا تخمیر و به ماست تبدیل کند. فرآیند تخمیر بسته به میزان قارچ شما،دمای محل و مدت زمان،متفاوت خواهد بود.عموماً در صورت رعایت نسبت بین شیر و قارچ و گذشت زمان لازم فرآیند تخمیر انجام خواهد شد.هر چقدرمیزان قارچ بیشتر و شیر کمتر باشد و یا دمای محیط بالا باشد ، به همان نسبت زمان تخمیر کوتاه خواهد شد.از نشانه های تخمیر  کامل:دلمه شدن شیر در بالای ظرف،جمع شدن مایع شبیه به آب پنیر در ته ظرف و شنیدن صدای خارج شدن گاز،هنگام باز کردن درب ظرف ( مانند قوطی نوشابه ) میباشد.

5- بعد از مشاهده نشانه های تخمیر،ابتدا ظرف را به خوبی تکان داده تا تمام محتویات داخل ظرف با هم مخلوط شوند.سپس درب ظرف را به آهستگی باز و مواظب گاز ظرف باشید تا ماست به اطراف پاشیده نشود.

6- محتویات ظرف را با توری پارچه ای ریز و یا با صافی پلاستیکی (از صافی فلزی و یا قاشق فلزی استفاده نکنید)صاف کنید.قارچ درون صافی را مجدداًً به ظرف برگردانده و شیر تازه به آن اضافه کرده و تا تخمیر بعدی صبر نمایید.

7- ماست به دست آمده را بعد از چند ساعت نگهداری در یخچال،می توانید با کمی آب رقیق و تبدیل به دوغ کرده و با اضافه نمودن نمک،نعناع خشک،گل سرخ و سایر افزودنی ها و یا به تنهایی مصرف کنید و یا برای وعده های مختلف درون یخچال نگهدارید.

8- در صورت موجود نبودن شیر در منزل،میتوانید قارچ را به مدت حد اکثر تا 24 ساعت درون آب نگهداری کنید.در غیراینصورت قارچ در محیط خشک شده و بعد از 24 ساعت از بین رفته و دیگر قادر به ادامه حیات نیست.

9- هفته ای یک مرتبه قارچها و ظرف را با آب ولرم بآرامی شستشو نمایید.در صورت لزوم شستن قارچ بعد از هر دفعه صاف کردن مشکلی برای آن ایجاد نخواهد کرد.


[ شنبه 20 دی 1393 ] [ 01:25 ب.ظ ] [ محمد عرفان جوزا ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ جهت کمک به آموزش بیشتر و بهتردانش آموزان مدرسه ساخته شده است
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
آپلود عکس

.

آپلود عکس آپلود عکس آپلود عکس آپلود عکس áæÏ Ú˜Ó